onsdag 29 maj 2013

Låt barnen skratta

Ett gott skratt förlänger livet heter det, och det gäller både stora som små. Vi blir allt mer intoleranta i samhället mot alla de ljud som barnen frambringar men barnen är vår framtid. Låt barnen skratta hur mycket de vill och det kommer garanterat att smitta av sig till alla runt omkring. Ett barnskatt värmer hjärtat samtidigt som det får dig själv att dra på smilbanden. Det finns många sätt att locka fram skatt.

Lek och bus
Lekar och bus är alltid ett säkert kort då det gäller barnskratt. Barnlekar har även en viktig funktion då det lär barnet att samarbeta om det är flera barn som deltar i lekandet. Bara en sådan sak som att gå till sandlådan och leka med barn i samma åldrar främjar barnets utveckling samtidigt som det är roligt.

Film och datorer
Sedan tv:n och datorn gjorde intåg har barnens utveckling ändrats lite i utformandet. Det finns spel på datorerna som avsedda redan från två års ålder. De är utformade för att lära på ett väldigt pedagogiskt sätt samtidigt som de är roliga. Det finns ett brett utbud då det gäller filmer avsedda för barn. De för de allra minsta innehåller ofta väldigt färgglada figurer som barnet lätt kan följa. De för de äldre barnen kan även vuxna se och det finns många olika klassiker, några är Tom och Jerry samt Ronja Rövardotter. Dessa filmer frambringar många skratt hos både stora och små.

Familjedagar
Det är lätt att glömma bort i hektiska scheman att barnen älskar att leka med föräldrarna och andra vuxna. Spela ett sällskapspel med hela familjen och skrattmusklerna kommer att få ett arbetspass som heter duga. Det är alltid roligt att umgås hela familjen och utföra olika aktiviteter. Sparka fotboll, cykla, bada eller fiska, när alla är tillsammans är allt roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar