fredag 28 juni 2013

Underhållning...

Så har det blivit dags för det årliga födelsedagskalaset igen och idétorkan infinner sig direkt. Barnen har höga förväntningar på kalaset, eller vänta, är det verkligen så? Är det snarare inte så att det är föräldrarna som jämför de olika kalasen, för barnen alltid har roligt? Det finns barnkalas och underhållning som passar alla plånböcker men frågan är om inte barnen ändå har roligast på budgetkalaset?

Budget
Inbjudningskorten går att skapa själva, säg det barn som inte gillar att rita eller pyssla. Det finns även möjlighet att maila ut en inbjudan eftersom dagis och skolornas klasslista väldigt ofta innehåller en mailadress. Att baka själv blir både billigare och godare, några klassiker som alltid är uppskattade är kanelbullar och chokladbollar. Vad vore kalasen utan gräddtårtan, och en hemmagjord är fantastiskt god. Underhållningen kan bara vara lekar, fiskedamm är alltid skoj men även att gå på skattjakt. Rita en skattkarta och låt barnen leta efter en godisgömma.

Medel
Det blir allt vanligare att anlita kända hamburgerkedjor eller liknande för kalasen. Kanske beror det på den allt mer tidsbristen som råder i samhället. Barnen spenderar i alla fall dagen med hamburgare, glass och bollhav. En välkänd clown sjunger ”Ja må du leva” i en randig tröja. Alla deltagare får dessutom en present med sig hem.

Lyx
Med en lyxbudget går det verkligen att slå på stort, i val av allt. Hyr den bäst lämpade lokalen i stan till att börja med, och skicka ut de beställa inbjudningskorten därefter. Sedan följer förberedelser som nästan påminner om ett kungligt bröllop. Tårtan är specialbeställd med en fantastisk dekor. Maten, för vid lyxkalas bör även föräldrar bjudas, ska tillredas av bra kockar. Underhållningen hyrs in och består av hyfsat kända personer eller så är det experter på att just roa barn.

Ha en trevlig helg ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar